Search
  • Nedim Kasumacic

Alle fortjener en ny sjanse (Oppdatert 21.04.22)

Updated: Apr 21

Ja, de sier det. Men dette blir vel strengt tatt runde tre for meg og hvitløken.

Alle er kanskje ikke enige, men jeg synes at hvitløk smaker kjempegodt. Og det funker i nesten alt. Så, lenge har jeg hatt lyst å dyrke egen, men suksessen har dessverre uteblitt.


Første gang jeg prøve satt jeg hvitløksfeddene i jord på våren, som alt annet. Det endte med stusselig vekst og noe som vanskelig kan kalles hvitløk. Etter å ha lest meg opp på tema forstod jeg feilen. Alle ekspertene sa at hvitløk må settes på høsten og overvintre! Ok greit, koden var nå knekt.

Året etter gjorde jeg som de sa, men hvitløksfesten uteble denne gangen også. Det som skjedde var at mesteparten av de satte feddene var enten helt borte (spist opp av fugl?) eller halvråtne (stått i bløtt?).


To forsøk, ingen hvitløk...


I år ha jeg fått med meg et tips som skal løse begge problemene. Hvitløken skal få overvintre, men på våren. Og nei, jeg har ikke fått magiske krefter. Men spør deg selv, hvor er det alltid vinter?Instruksjonene er som følger:

  1. Kjøp hvitløk og del opp i fedd.

  2. Finn frem noen poser og fyll de med jord.

  3. "Plant" hvitløken i posene.

  4. Sett i fryseren i par måneder.

  5. Tin opp og plant de ut på vokseplassen.

Hva er poenget med denne "vinteren"? Jo det viser seg (i følge tipset jeg har fått) at en tid med minusgrader er nødvendig for at den nye hvitløken skal danne separate fedd. Ellers vil den angivelig ende opp som en stusselig hvitløksklump, et stykke i fra det vi er vant med fra butikken. Hvor vitenskapelig dokumentert dette er aner jeg ikke, men det er verdt et forsøk.


Det SKAL bli hvitløk på Langhus, jeg gir meg aldri!


Fortsettelse følger....


OPPDATERING (21.04.22):


Skal være ærlig og si at dette prosjektet ble totalt mislykket. Hva som gikk galt aner jeg ikke. Jeg tok ut feddene fra fryseren og etter at de var tint skjønte jeg at dette trolig var kjørt. Feddene var myke og bløte, det hele føltes feil.

Jeg plantet de i jorda likevel for å gi de en sjanse, men nå etter noen uker er det ingen liv laga. Til og med så har det begynt å vokse mugg på de.


Jaja, ikke alle tips gir suksess. Kan godt hende det er noe jeg bomma på her.

200 views0 comments

Recent Posts

See All

Andunger