top of page
Search
  • Nedim Kasumacic

Høner i hagen

På tide at hønene får litt oppmerksomhet. Vært kaldt i det siste men de legger ganske greit med egg for det.

Litt over to år har gått siden vi fikk denne gjengen. Eller bedre sagt fikk eggene de var i. Tjueen dager i hjemmesnekra inkubator så hadde vi kyllinger. Disse er av rasene Dverg Silke (de hvite), Dverg Kochin (de brune) og Toppet Hollender (hun forklarer seg selv).


Hønsehold kan jeg lett anbefale til alle som har lyst å prøve. Veldig lite jobb når alt er oppe og går. Jeg bruker totalt 20 minutter på de i uka. Og mesteparten av den tiden går til å hente gode egg.


Utrolig takknemlige dyr. Vi gir dem hønsefor fra Felleskjøpet og matrester. Våre seks høner spiser for ca. 50 kroner i måneden totalt. Ikke dyre i drift akkurat.

De spiser det meste av matrester unntatt sitrus, rå poteter, rå løk og andre "sterke" ting.

Veldig glad i mais!


Eggproduksjonen går litt opp og ned med årstidene. Ofte mer egg på sommeren, men de legger året rundt. Våre raser er ikke superprodusenter. Vi gikk for disse mest fordi de er barnevennlige og veldig fine :) Hvis målet er masse egg hver dag finnes det bedre alternativer.I motsetning til haner lager høner minimalt med lyd. Det er jo en fordel ettersom vi bor i et relativt vanlig nabolag, ganske tett mellom husene. Kaklingen i videoen under er omtrent alt man hører.

139 views0 comments

Recent Posts

See All

Andunger

bottom of page