Search
  • Nedim Kasumacic

Nytt år nye planer..

Lenge siden siste innlegg. Blir fort sånn når fiskesesongen tar over. Men nå er det på tide å tenke fremover.

Jeg er rimelig fornøyd med resultatene fra forrige sesong. Takket være en grei sommer med ikke altfor mye tørrvær på høysommeren ble det fine avlinger.


Av potetsortene vi planta må jeg si meg mest fornøyd med de halv-sene og sene, særlig Asterix. Solist, den tidlige sorten var som så. Fine poteter, men ganske få knoller per plante, og ikke den beste holdbarheten. Ikke så uvanlig for en tidligsort, men jeg tror det finnes bedre alternativer.

Tomatene gikk det kjempefint med. De fleste fikk bo i drivhuset og ga rikelig med modne og gode frukter. Par sorter fikk prøve seg ute (Santiam Sunrise og Tiny Tim) og det gikk også bra, men de trengte naturlig nok litt lengre tid på å modne.


Av de i drivhuset var jeg ikke like fornøyd med alle. Bellstar og Anmore Dewdrop fikk jeg ikke så mye ut av, med det kan jo hende ligger mer på meg enn dem.

Høydepunktene ble Bloody Butcher, Santiam og den trofaste Money Maker. Det ble masse god pastasaus i fryseren.

Ble litt varierende resultater med chiliene. Cayenne var topp som alltid, Rød Habanero leverte også greit. Jalapeno M og Jamaican Bell ga mye frukt, men lite smak.

Endte opp med nok chili for et år (eller 2) noe i fryseren og noe tørket og malt til krydder.

Søtpotetene ble ganske bra. Bedre en sist gang jeg prøvde. Ikke helt butikkstørrelse, men det ble nok til par runder med søtpotetstappe.


Maisen gikk overaskende bra. I år fikk de stå på en ny plass som jeg var litt usikker på. Tenkte at det kanskje ble litt mye skygge, men det gikk helt fint. Rundt 30 kolber på omtrent like mange planter, sier meg fornøyd med det.

Artisjokken ble dessverre årets store skuffelse. Det hele gikk fint lenge, men det endte opp med et mega stort bladlusangrep. Innen jeg fikk gjort noe var det for sent. Kan være verdt å prøve igjen.


Den gode gamle drueranken leverte som vanlig. Masse modne søte bær og god druemarmelade.

Årets store overraskelse kom fra plommetreet. Plantet for 8-9 år siden, alltid slitt med angrep fra det ene og det andre, aldri levert mer enn par modne plommer. I år var ble det overflod. Masse god frukt og plommemarmelade.

Nå er det på tide og se fremover. Årets satsing blir mer druer. Vestskråningen skal få nytt liv...


83 views0 comments

Recent Posts

See All

Andunger