top of page
Search
  • Nedim Kasumacic

Oppdatering: Søtpotetene

For par uker siden skrev jeg om søtpotetplantene jeg prøvde å ale opp. Nå ser dette prosjektet faktisk ganske lovende ut. Den ene jeg satt i vann som jeg hadde nesten gitt opp har kommet seg ganske bra, og de jeg satt i jord har vokst skikkelig.

Med unntak av en av stikklingene som fikk noen hvite prikker på par av bladene ser de ganske fine og friske ut. Nå har jeg klippet av de jeg har tenkt å fortsette med. Flere hadde allerede fått røtter så disse satt jeg rett ned i jord i 15x15 cm potter. De uten røtter satt jeg ned i vann. Innen en ukes tid bør man se røtter på disse også. Eneste jeg håper nå er at de ikke vokser altfor voldsomt. Er rimelig lenge til de skal ut på vokseplassen (juni). Kan fort bli en liten jungel i dyrketeltet. Blir kanskje en liten mellomlanding i større potter i drivhuset når det er i gang i april.

Nå har jeg 12 stikklinger, satser på å ende opp med 4-6 planter.

Fortsettelsen følger....

57 views0 comments

Recent Posts

See All

Andunger

bottom of page